Jägarexamen Falun, Borlänge, Dalarna – Ta din jaktlicens nu

Mer information
Arrangör:
Pris: 2 615 SEK

Kurstyp: Normal
Längd: 12 Dagar
Vad ingår?
  • Teori
Vad tillkommer?
  • Kurslitteratur
  • Teoriprov
  • Skjutprov
  • Ammunition

Betygsätt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (31 votes, average: 3,55 out of 5)
Information om arrangören / Kontakt

Tillfällen för Jägarexamen Falun, Borlänge, Dalarna – Ta din jaktlicens nu

12/09/17 28/11/17

Jägarexamen Medborgarskolan Dalarna

Jägarexamen i Falun Dalarna, Medborgarskolan

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen hos Medborgarskolan i Dalarna och upptäck samtidigt mer om naturen! I Medborgarskolans kurs lär du dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll

Medborgarskolans kurs i Jägarexamen erbjuder följande:
·En jägarexamen med examination av behörig examinator
·God kunskap om jakt, vapen, lagar och ekologi
·Kunskap om viltet, inte bara de jaktbara arterna
·Kunskap om hur du hanterar situationer med rovdjur som björn, varg och lo
·Kunskap i skytte med övningsskjutning vid ett eller ett par kurstillfällen (Extra tillfällen för övningsskjutning kan erbjudas)
·God kunskap i ekologi
·Helt nytt upplägg av kursen och nya läroböcker

Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Vapen får du låna.

Upplägg

Vi varvar teori med praktik.
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan, kvällstid under 12 veckor. Det kommer att ske studiebesök på andra ställen och andra dagar än kursdagarna. Schema för kursen kommer du att få av kursledaren.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur.
Tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Dessutom är han examinator för jägarexamen på våra banor här i regionen med hemmabana i Svinö utanför Långshyttan men kan också ses vid Främsbackabanan.
Bengt är avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund och är även representant nationellt i förbundsstyrelsen.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Din väg till jägarexamen inkl CD köper du hos www.bokus.com till rabatterat pris. Ange medbo14 vid beställningen för att tillgodogöra dig rabatten.

Bra att veta

För dig som har läs och skrivsvårigheter hjälper vi dig gärna meddela oss detta vid din anmälan. Datum för skjutning får du veta av kursledaren på kursen när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer.Vapen får du låna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Kurstillfälle i Falun erbjuds både på tisdagar och onsdagar.

Share Button

Intresseanmälan för:
Jägarexamen Falun, Borlänge, Dalarna – Ta din jaktlicens nu

Partners: