Jägarexamen Intensivkurs Stockholm – Hagagatan Oktober

Mer information
Arrangör:
Pris: 3 695 SEK

Kurstyp: Intensiv
Längd: 5 Dagar
Vad ingår?
  • Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning
Vad tillkommer?
  • Kurslitteratur
  • Övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand

Betygsätt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Information om arrangören / Kontakt

Tillfällen för Jägarexamen Intensivkurs Stockholm – Hagagatan Oktober

10/10/17 14/10/17

Jägarexamen Intensivkurs Stockholm – Hagagatan Oktober

Jägarexamen

Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser för att avlägga en jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Denna är en intensiv kurs med avslutande skrivning i direkt anslutning efter kursen!

Innehåll

Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borgs Jakt & Fritid.

För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen erbjuder vi en intensivkurs för teoridelen samt vägleder med tider för övningsskytte och skjutprov.
Vi inleder med en kvällsintroduktion med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Då är du så mycket bättre förberedd.
Kostnad för studiematerial ca 900 kr, skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Upplägg

Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning (övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand).
Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Läraren använder även annat material än böckerna. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen. Därefter startar övningsskjutningsdelen.
To 18.30–20.00 12/10 Genomgång av material och studiehandledning inför hemstudier
Fr 13.00–20.00 20/10
Lö–sö 10.00–16.00 21-22/10 Skrivningstillfälle preliminärt tisdag veckan efter (24/10)

Nya regler hos Jägareförbundet gör att de flesta måste ordna sin skrivning, övningsskjutning och uppskjutning på egen hand. Det kommer att finnas färre provledare. Men Medborgarskolans jägarledare har säkerställt att våra deltagare ska få fortsatt samma service. Du får naturligtvis all information du behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län ändå. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! Det tillkommer kostnader för tid på skjutbanan för skjutövning och prov. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta. Betalas extra efter behov.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg.

Kursmaterial

Boken ”Jaktens eldsjälar” ingår i avgiften.
Jägareförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen (Jägarskolan – ett komplett bokpaket). Den kan bland annat beställas direkt via Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, ca 900 kr. Kostnad för skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Kursledare

Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog har en lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur.
Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan 20 år jobbat centralt inom Jägareförbundet som bland annat bitr. riksjaktvårdskonsulent och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i Viltforskningskommittén samt har varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Share Button

Intresseanmälan för:
Jägarexamen Intensivkurs Stockholm – Hagagatan Oktober

Partners: