Jägarexamen Helsingborg Skåne – jaktkurs på Annelunds Gård

Mer information
Arrangör:
Pris: 4 800 SEK

Kurstyp: Normal
Längd: 4 Dagar
Vad ingår?
  • Teori
Vad tillkommer?
  • Kurslitteratur ca 795 SEK
  • Skytte

Betygsätt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (20 votes, average: 2,90 out of 5)
Information om arrangören / Kontakt

Tillfällen för Jägarexamen Helsingborg Skåne – jaktkurs på Annelunds Gård

29/08/17 12/09/17

Jägarexamen – Annelunds Gård, Skåne

På Annelunds Gård är jakt & vilt naturligt! Det är vår livsstil och värdegrund, inte något vi bara gör då och då. Att vårda det vilda, lära, tänka, förvalta viltstammar och arter klokt är både intresse och ambition. Här blir vi själva en del av en större helhet och känner respekt och hänsyn att utvecklas i.

Jägarexamen ger kunskaper om djur och natur, jakt, artkännedom, etik, spår, fällor, vilthantering efter skott, eftersök, hundar, exkursioner i fält och mera. Vi lär oss hålla i och hantera olika vapentyper och ammunition. Säkerhetsfrågor, jaktlag och regelverk diskuteras. Ute i fält lär vi avståndsbedömning och avlossar vårt kanske första skott.

Kursens specialitet är arrangörens många år av egen jaktlig erfarenhet, elev-nära relationer, förståelse för nybörjarsituationen, komma igång/komma vidare-drivet, resursrik miljö, visningsmateriel, tillgänglighet och vänlighet. Självklart finns det stort utrymme för skratt och humor – det ska vara kul att träffas!
Jägarexamen börjar med teori (denna kurs) och mynnar ut i ett prov-avläggande med av oss inbjuden examinator som en trevlig kulmen. Efter godkänt resultat fortsätter den praktiska delen med skytte och vapenhantering på godkänd skjutbana med dess erfarna instruktörer. (avgifter för skytte är separat, liksom skjutschema)

I gårdens trevliga miljö känner vi oss trygga att fråga och dela gemensamma tankar i en pedagogisk lärandeprocess under erfarna kursledares ansvar. Vi delar generöst våra erfarenheter, gamla som nya, och reflekterar tillsammans.

Det är viktigt att förstå de många olika intresseinriktningarna i naturrummet så att alla kan mötas i skog & mark med respekt för andra. Så gynnar vi även mänsklig mångfald.

Jakten är en stor gemenskapsfaktor mellan jägare i olika tradition/inriktningar. Här breddar vi självklart genusperspektivet på ett inkluderande sätt och har ett generöst åldersperespektiv. Att jaga ger djup kontakt med också historiens gång och vårt tidiga ursprung, där vi är nästa länk i kedjan. Spänningen är en bonus!
När allt är klart firar vi tillsammans med en festlig måltid och gläds åt varandras prestationer och kommande jägarliv!

På gården finns ett fullt utrustat slakteri där vi ger möjlighet att lära grovstyckning redan i grundkursen. Vi erbjuder även fortsättnings och påbyggnadskurser i kött & vilthantering.

Kursstart: kl. 18.30, den 29 augusti 2017
Planerad uppskrivning: Meddelas vid kursstartPris: 4.800:-Anmälan & frågor: leonard@annelundsgard.se

Litteratur: Jägarboxen, Grundlitteratur och Jaktlagstiftning  Beställs separat via www.svenskajagareforbundet.se Kostnad ca 795:-

Skytte: Påbörjas då teoretiskt prov är avklarat.
Övning och prov, omfattar ca 4 tillfällen och sker i samverkan med behörig instruktör och skjutbana. (Separat schema och kostnad)

Share Button

Intresseanmälan för:
Jägarexamen Helsingborg Skåne – jaktkurs på Annelunds Gård

Partners: