Jägarexamen Stockholm – Jaktkurs i Hammarby Sjöstad

Mer information
Arrangör:
Pris: 3 595 SEK

Kurstyp: Normal
Längd: 12 Dagar
Vad ingår?
  • Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning
Vad tillkommer?
  • Kursmaterial
  • Övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas egen hand

Betygsätt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Information om arrangören / Kontakt

Tillfällen för Jägarexamen Stockholm – Jaktkurs i Hammarby Sjöstad

23/10/17 29/11/17

Jägarexamen Stockholm – Jägarskolan

Jägarexamen Stockholm

Jägarskolan

Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna.
En halvintensiv kurs som kan göra dig beredd för jaktsäsongen 2017/2018.

Innehåll

Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har gett ut. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borg Jakt & Fritid.

Upplägg

Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning (övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas egen hand). Gruppen träffas måndag och onsdag kl 18.00-21.00. Start måndag 23/10 på Kulturama, Hammarby Sjöstad, Virkesvägen 21. Du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna. Studiebesök och skrivning ingår.

Nya regler hos Svenska Jägareförbundet gör att de flesta måste ordna sin skrivning, övningsskjutning och uppskjutning på egen hand. Det kommer att finnas färre provledare. Men Medborgarskolans jägarledare har säkerställt att våra deltagare ska få fortsatt samma service förutom uppskjutningen. Den behöver man fortsättningsvis boka på egen hand. Du får naturligtvis all information du behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län ändå. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! Det tillkommer kostnader för tid på skjutbanan för skjutövning och prov. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta. Betalas extra efter behov.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial

Svenska Jägareförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen (Jägarskolan – ett komplett bokpaket). Den kan bland annat beställas direkt via Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, ca 900 kr. Kostnad för skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Kursledare

Karl-Henrik Svenberg är ledare. Han har lång erfarenhet av att leda Jägarskolan, och är också examinator och provledare.

Utvecklingsmöjligheter

Flera olika jägarkurser, se Medborgarskolans utbud.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Share Button

Intresseanmälan för:
Jägarexamen Stockholm – Jaktkurs i Hammarby Sjöstad

Partners: