Jägarexamen Stockholm – Jägarskolan Hagagatan terminskurs

Mer information
Arrangör:
Pris: 3 695 SEK

Kurstyp: Normal
Längd: 11 Dagar
Vad ingår?
  • Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning
Vad tillkommer?
  • Kurslitteratur
  • Övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand

Betygsätt

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Information om arrangören / Kontakt

Tillfällen för Jägarexamen Stockholm – Jägarskolan Hagagatan terminskurs

08/08/17 17/10/17

Jägarexamen Stockholm – Jägarskolan Hagagatan terminskurs


Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Jägarexamen är obligatorisk för alla jägare. Medborgarskolan har genomfört kurser inom viltvård och jakt och examinerat tusentals personer för ett jägarbevis genom en grundlig undervisning. Vi erbjuder olika former av kurser. Innehållet är detsamma oavsett kurslängd. Korta intensiva kurser och längre kurser som ger möjlighet för dig att i mer lugn och ro ta del av materialet.

Innehåll

Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Jägareförbundet har publicerat. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borgs Jakt & Fritid.

Upplägg

Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning (övningsskytte och uppskjutning ingår ej utan ordnas på egen hand). Gruppen träffas 11 tisdagar kl 18.00-21.00. Start tisdag 8/8 i Medborgarskolans hus på Hagagatan 23 i Stockholm. Du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna.

Du får all information på plats om vad du veta behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst.
De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; avstånd, genomgående säker vapenhantering och hagelgevärsprov. Därefter prov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även hagelgevärsprovet som består av lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! För all övningskjutning och uppskjutning tillkommer extra kostnader. Det gäller även teoriprovet. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta. Betalas extra efter behov.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial

Jägareförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen som köps via Jägarförbundet eller på Walter Borgs Jakt- och vapenaffär på Kungsgatan.
Kursledare
Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog har en lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur.
Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan 20 år jobbat centralt inom Jägareförbundet som bland annat bitr. riksjaktvårdskonsulent och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i Viltforskningskommittén samt har varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation. Nils-Olof leder flera av Medborgarskolan intensiva kurser samt denna terminskurs.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Share Button

Intresseanmälan för:
Jägarexamen Stockholm – Jägarskolan Hagagatan terminskurs

Partners: