Om Svensk Jägarexamen

Vi började arrangera kurser i jägarexamen 1998 på familjegården Finnbo Bruk i södra Dalarna. Vi har sedan dess examinerat över 3000 kursdeltagare.

När gården såldes 2012 flyttade vi kursverksamheten till Nyhammar där vi fortsatte arrangera kurser fram till och med maj 2016 då vi hade vår sista kurs.

Våra kurser har alltid varit mycket eftertraktade och var alltid fullbokade. Våra teorilärare och skjutinstruktörer är oerhört populära och alla har en lång erfarenhet av jakt, viltvård och kursutbildningar.

Anledningen till att vi nu lägger om verksamheten är att det finns en stort behov av en neutral och oberoende aktör som på ett enkelt och tydligt sätt kan presentera alla de kurser och erbjudanden som finns på marknaden idag.

En annan sak vi har lärt oss av våra 3000 examinerade kunder är att vårt kundansvar inte slutar med ett grönt examensbevis. Alla vill ha tips och råd på utrustning, ha någonstans att jaga, kontakter med jaktlag osv.

Därför lanserar vi nu nya www.jagarexamen.se.

På den nya sidan finns erbjudanden från olika kursarrangörerna och leverantörerna runt om i Sverige gällande jägarexamen, utrustningspaket, jakterbjudanden m.m. Samtliga aktörer granskas så att utbudet på hemsidan håller hög kvalitet. Det ska vara tryggt och säkert att välja ett erbjudande på sidan.

För att läsa mer om kursverksamheten under tiden på Finnbo Bruk vänligen läs de artiklarna nedan.

Om Du vill ha kontakt med oss så tveka inte att höra av Dig.

Alexis Nicou jägarexamen & Jaktlicens
Alexis Nicou
info(at)jagarexamen.se
Tel: +46 70 795 61 61


Gruppbilder_collage

Zodiac

50775_CC6.indd50775_CC6.inddAftonbladet_JX

Här följer några kommentarer från tidigare kursdeltagare.

Tack för en kanonhelg med mycket ny kunskap och trevliga lärare. Bengt, Tom och alla andra var både underhållande, proffsiga och riktigt trevliga människor. Hatten av för Er. Gästgiveriet var underbart med de trevliga systrarna med personal. Jag är supernöjd och kommer självklart rekommendera Er. Med vänlig hälsning, Rickard

Tack för en alldeles lysande kurs, vi hade en av de mest karismatiska instruktörer jag någonsin träffat. Tack! Lennart

Stort tack för ett genomgående bra arrangemang. Bra och trevlig atmosfär. Suveräna lärare med gedigen kunskap, härligt humör och stor socialkompetens. Gällde även examinatorerna. Hjälpsamma och kunniga.

TACK Alexis! Det blev verkligen några fantastiska dagar.
Trevliga människor, duktiga instruktörer, god mat, vacker miljö – en härlig helg och ett minne för livet! Jag kommer absolut att rekommendera dina kurser till intresserade vänner.

Jag vill tacka Er för en mycket trevlig, lärorik och intressant helg
(18-21/8). Stort tack till dig Alexis och alla inblandade, kursledare, skytteinstruktörer, provledare med flera, och inte minst Bianca som förgyllde dagarna. De trevliga kurskamraterna, boendet och de välkomponerade maträtterna gjorde inte saken sämre! Helgens övning var ett väl inkört koncept vilket levererade enligt alla förväntningar, förutom jägarexamen, även en mycket positiv upplevelse i naturskön miljö. Synd bara att helgen gick så fort! Jag skall utan minsta tvekan rekommendera mina vänner och bekanta att ta jägarexamen hos er!

Hej, det var en mycket trevlig jägarexamen, bra upplägg, bra mat och trevlig o kunning personal. Mycket effektivt upplägg vilket gjorde att man inte hade tid att tänka på annat. Detta i sin tur gjorde att alla klarade examen, även om vi var 2 som fick skriva om. Jag ska absolut rekommendera er för vänner o bekanta.Ha en skön sommar. Anders

Jag har haft en fantastisk jägarexamen hos er. Jag har lärt mig otroligt mycket om samspelet mellan människan, djur och natur. För mig som mogen kvinna var det en utmaning att lära mig hantera jaktvapen. Jag hade också förmånen att träffa många spännande och intressanta människor, både kursdeltagare, kursledare och instruktörer, med ett gemensamt intresse, djur och natur. Kursupplägget var bra, med omväxlande teori och praktik. Kursprogrammet är späckat, så det är bra att förbereda sig noga med teoridelen, så att man i lugn och ro kan lyssna på Bengts teorigenomgång och få lite mera ” kött på benen”. Ett särskilt Tack till instruktörerna Klas-Åke och Torbjörn för att de stöttade mig så bra med skjutträningen och Bengt för den lättsamma och matnyttiga teorigenomgången.

Hej, Tack för gratulationen! Jag vill också tacka för ett mycket bra och trevligt upplägg på utbildningen. Samtliga instruktörer var väldigt bra med både humor och mycket erfarenhet och kompetens som de bidrog med. Jag kommer definitivt att rekommendera era jägarexamen för vänner och bekanta!

Hej! Jag var bara tvungen att slänga iväg ett mail och tacka för 4 underbara kursdagar hos er nu från den 1/7 – 4/7 . Måste berömma precis alla som sammarbetat och hjälpt till så vi fått våran jägarexamen godkänd. Trevligare och hjälpsamma personer får man leta efter. Speciellt Bengt ! En riktigt kunnig och snäll man. Och även Viktor & Marcus och dom andra på skjutbanan! Stort tack för allt och lycka till i framtiden!

Kort återkoppling från helgen 1-4 juli.Vill härmed, för min frus och sons vägnar, tacka för ett fantastiskt proffsig och bra arrangemang med mycket trevliga och pedagogiska instruktörer samt ett bra boendet och förtäring. Båda två var lyriska…..

”Tack för trevliga dagar!
Du kan vara jätteglad över Din duktiga personal. De var mycket professionella och trevliga! Teoriläraren var kompetent och roligt angående teorien.
Maten var utmärkt bra! Allt var trevligt och stiligt gjort (levande ljus). Organisationen var perfekt och rummet var mysigt. Egentligen skulle jag kritisera nånting, för att Du vill förbättra Dig. Jag har funderat länge – vet ingenting! Det var helt enkelt toppen! Tack till Er allihopa!Ha det så bra! Hälsningar från Orsa-Skogen!”

”Om Du bara visste hur nöjd jag är med mitt deltagande i jägarexamen, hur nöjd jag är med alla som deltog, dels som lärare och instruktörer, dels som deltagare i kursen! Hälsa alla och tacka för en fantastisk upplevelse. Jag kan verkligen rekommendera en kurs på Finnbo Gård.”

Hej och tack för en mycket trevlig upplevelse och mycket kunskap. Jag tyckte att ert arrangemang var mycket bra och jag måste säga att all personal skötte det hela jättebra. Tack för en trevlig helg och vi räknar med att komma upp till er igen för att pröva våra färdigheter i rutinerade jägares samvaro. Annars blir det nog mest lerduvor som får sätta livet till den närmsta tiden. Ha det gött!”

”Min dotter Mikaela och jag vill framföra vårt stora tack för den intressanta och lärorika jägarexamen. Bra lärare, trevlig miljö, god mat och en välorganiserad utbildning. Vad mer kan man önska. TACK”

”Tack för en helt fantastisk jägarexamen! Har redan rekommenderat flera vänner att åka dit för att ta sin Jägarexamen. Jag är mycket tacksam för instruktörernas tålamod, kunskap och engagemang när jag frustrerad svor över skjutningen. Härlig miljö, god mat och en bra sammanhållning i gruppen. Kunde inte varit bättre.”

”Ett stort tack för den superfina helgen vi hade hos er! Vi åkte från skjutbanan med två stora leenden pa läpparna, mkt tack vare att vi hade klarat allt såklart men även for att vi hade haft en riktigt härlig helg! Vi kände oss riktigt omhändertagna av er alla, Bengt var super och han lärde verkligen ut på ett bra och intressant satt, det var aldrig jobbigt att lyssna på honom. Maten var super, skjutkillarna gjorde ett bra jobb att instruera oss och var mycket trevliga och hjälpsamma. Snälla, framför vårat stora tack för alla som hjälpte till att få vår helg till en super helg med en jägarexamen som slutresultat! Ännu en gång, stort tack!”

”Hej! Tack för en mycket välplannerad helg och en mycket bra jägarexamen, välsmakande mat och ett mycket trevligt bemötande! Proffsigt!”

”Tack för en riktigt trevlig och lyckad helg! Ser fram emot en snar reunionmiddag. Sköt om er alla och grattis till ett vinnande koncept!”

”Jag vill tacka för den gångna helgen! Kursen, kosten, login, omgivningarna, ja, hela arrangemanget och ert värdskap överträffade våra (ändå högt ställda) förväntningar. Det var intensivt men ändå arrangerat på så vis att det hela tiden var trivsamt och roligt. Att det var effektivt visade sig i att vi (otränade skyttar och dåligt pålästa som vi var) ändå lyckades ta examen till bådas stora glädje. Stort tack! Vi kommer båda att varmt rekommendera Er till vänner, släkt och kollegor!”

”Tack för en kanonhelg. Bra ordnat, trevligt och kul. Jag har redan börja sälja in detta bland mina kontakter.”

”Vill tacka för en ypperligt genomförd jägarexamen. Läraren var både rolig och bra. Resultatet föll ju väldigt väl ut. Mat och logi var av yppersta klass med en värd som verkar vara född till rollen som gästgivare.”

”Tack för ett fantastiskt arrangemang i helgen med god mat, härlig miljö och starkt vägledande i kursen av Bengt. Jag skall genast börja sälja in konceptet till kollegor. Tack alla andra för trevligt umgänge!”

”Hej, ett stort tack för senast! Skönt att få sista delen avklarad och det var också otroligt skönt att komma bort från stan till Eran idyll där uppe, oslagbar miljö måste jag säga! Ha det bra och återigen ett stort tack för en trevlig helg!”

”Vi hade en urläcker weekend och blev så väl omhandertagna av er! En kul och givande upplevelse och ett verkligt trevligt sätt att ta jägarexamen på. Det skall bli en glädje att få rekommendera Er till andra intresserade!!!”

”Det var en kanonhelg! Väldigt intensivt fast roligt, god mat & dryck, trevligt folk & framförallt trevligt bemötande.”

Share Button